De Wolkenkamer gaat naar school

Eén van mijn krachtigste eigenschappen is dat ik goed kan luisteren, zonder oordeel of taboe. Ik connecteer makkelijk met jonge mensen die niet lekker in hun vel zitten, om wat voor reden dan ook. Iedereen heeft nood aan gezien en gehoord te worden. Elkeen krijgt graag een duwtje in de rug. Als kinder- en jongerencoach wil ik daar bruggen bouwen, tussen hen, hun ouders en hun schoolomgeving.

Het welbevinden van kinderen komt bij mij op de eerste plaats. Een kind dat goed in zijn vel zit, is meer betrokken bij het schoolgebeuren en zal zijn talenten ten volle kunnen ontwikkelen.

 

Als voormalig leerkracht weet ik dat de draaglast voor een schoolteam soms hoger ligt dan de draagkracht en wil ik hier graag mijn ondersteuning bieden. 

 

Ik werk vanuit mijn eigenwijze caravan, een veilige, rustige wolkenkamer waar kinderen en jongeren zich op hun gemak voelen. Ze zijn van harte welkom in mijn gezellige caravan waar ze helemaal zichzelf kunnen en mogen zijn. Ze stappen er letterlijk even uit de ratrace. Hier kunnen ze afstand nemen van een omgeving die hen overprikkelt en kunnen ze terug tot rust komen. 

 

Mijn ondersteuning kan gaan van een korte time-out voor een kind of jongere wanneer het allemaal even te veel wordt of kan een traject zijn van meerdere sessies rond een concrete hulpvraag van de (zorg)leerkracht en/of de ouders.

Tijdens een overleg met (zorg)leerkracht en ouders kunnen we de hulpvraag helder krijgen en een traject opstellen.

Na elke sessie breng ik kort mondeling verslag uit bij de (zorg)leerkracht en/of ouder(s). Een schriftelijk verslag is mogelijk. Er wordt met alle partijen afgesproken na hoeveel sessies we het traject evalueren en bijsturen indien nodig of stopzetten.

Wil je graag meer informatie over mijn project en mijn aanpak? Neem gerust contact met me op en dan kom ik graag langs.